latinica  ћирилица
15/03/2024 |  08:46 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

"Слога, јединство и подршка институцијама - гарант опстанка"

Само слога и јединство народа и подршка легално изабраним институцијама Републике Српске дају гаранцију за опстанак на овим просторима, поручено је са народног скупа Покрета "Одбрана Српске" у Бањалуци.
Покрет oдбрана Српске - Фото: Уступљена фотографија
Покрет oдбрана СрпскеФото: Уступљена фотографија

На трећој трибини овог покрета под називом "Угрожена Српска - одлучан одговор" учествовали су еминентни стручњаци из области одбране, науке и културе, као и борци Одбрамбено-отаџбинског рата, породице погинулих бораца, ветерани, резервни официри, подофицири, војници Војске Републике Српске и становници Старчевице.

Обратили су се пензионисани потпуковник Момчило Татић испред борачке организације Мјесне заједнице Старчевица, политиколог Владе Симовић, као и савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић, саопштено је из Покрета.

Били су и директор Угоститељске школе Владимир Куваља, генерал полиције Драгомир Андан – савјетник предсједника Владе Републике Српске, одборник у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац испред породица погинулих бораца, те предсједник Покрета "Одбрана Српске" Дарко Матијашевић.

На скупу синоћ у препуној сали ресторана Угоститељске школе Бањалука модератор је био резервни потпуковник Александар Убовић.