latinica  ћирилица
15/03/2024 |  18:46 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Ђокић: Постигнут договор са синдикатом; Рад РиТе Угљевик није угрожен (ВИДЕО)

Рад Рудника и Термоелектране Угљевик није угрожен, јер постоје залихе од најмање 20 милиона тона угља. То је радницима пренио министар Петар Ђокић, министар енергетике и рударства Републике Српске.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Потписан је споразум, који треба да ријеши захтјеве штрајкачког одбора. Синдикат и радници траже да се обезбиједе довољне количине угља до 2050. године.

Радници РиТЕ Угљевик неће у штрајк у понедјељак, како је раније најављено. Потписан је споразум са министарством и руководством Рудника.

- Тако да смо добили обећање од Министарства да ће то да иде у добром смјеру и да ће се наћи рјешења везана за наше штрајкачке захтјеве. Штрајка у понедјељак неће бити али ћемо обавити информисање наших радника - рекао је Бобан Беновић, предсједник Синдиката РиТЕ Угљевик.

Беновић је рекао да Одлука о штрајку ипак остаје на снази, а зависиће од одговора надлежних на њихове захтјеве у наредних 60 дана.

Министар Петар Ђокић обећао је да ће Влада, на основу споразума, размотрити захтјеве радника.

- Важна чињеница је и то желим истаћи да ће Влада радити на томе да створи услове да рудник и термоелектрана несметано раде до краја свога животног вијека. И то је највећи фактор сигурности за запослене - рекао је Петар Ђокић.

Састанку у РиТЕ Угљевик присустовали су и представници општинске управе и одборници.