latinica  ћирилица
16/03/2024 |  08:11 ⇒ 08:18 | Аутор: sputniknews.com

Ресторани Мекдоналдса широм свијета сатима били затворени

Амерички ланац брзе хране Мекдоналдс извинио се због прекида рада из технчких разлога широм свијета због чега су бројни ресторани сатима били затворени.
Мекдоналдс (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN/илустрација) -
Мекдоналдс (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN/илустрација)

Компанија је саопштила да је прекид изазвао "технолошки провајдер с треће стране" и додала да то није био проблем сајбер безбједности, пренео је Еј-Би-Си.

- Поузданост и стабилност наше технологије су приоритет, па знам колико фрустрирајуће може бити када дође до прекида рада и разумијем да ово утиче на вас, ваше ресторанске тимове и наше клијенте - рекао је директор за информације компаније Брајан Рајс.

Он је додао да је то што се догодило изузетак од установљених норми.

- Радимо апсолутно све да то што хитније ријешимо, захваљујемо на стрпљењу и искрено се извињавамо за све непријатности које је ово изазвало - додаје се у саопштењу.

Компанија је навела да прекид такође није повезан са њеним преласком на Гугл клауд као добављача технологије.

Ројтерс подсећа да је у децембру Мекдоналдс најавио вишегодишње партнерство са Гуглом којим ће пребацити све податке из ресторана са сервера на клауд.

Партнерство је осмишљено да убрза задатке, попут наручивања на киосцима, као и да помогне менаџерима да оптимизују особље.

Раније данас Мекдоналдс у Јапану, који послује са око 3.000 продавница у земљи, навео је да "тренутно постоји системски квар" и замолио је клијенте да сачекају да се услуга врати, преноси Би-Би-Си.

Корисници друштвених медија су се жалили на проблеме са услугом Мекдонадса и у Великој Британији, Аустралији, Новом Зеланду, Немачкој и Аустрији.

Неки медији су јавили да је дошло до прекида рада Мекдоналдса у Кини и Шведској.

Њујорк тајмс је рекао да Мекдоналдс у Хонг Конгу такође има "квар компјутерског система", наводећи да мобилни киосци за наручивање не функционишу, преноси Јаху фајненс.

Ресторани Мекдоналдса на Новом Зеланду имали су проблем са комјутерским системом који утиче на њихову способност да обрађују наруџбине, изјавио је портпарол компаније.