latinica  ћирилица
16/03/2024 |  11:15 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Активирао ручну бомбу и ранио мушкарца на њиви

Мушкарац чији су иницијали Ж.М. из Крупе на Уни ухапшен је због сумње да је у мјесту Осредак активирао ручну бомбу и бацио је на њиву у власништву М.М, који је том приликом рањен.
Приједор -Запљена - Фото: РТРС
Приједор -ЗапљенаФото: РТРС

Ж.М. је ухапшен јуче у 12.20 часова након што је мушкарац М.М. пријавио да је рањен усљед активирања ручне бомбе коју је на његову њиву бацио осумњичени, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Повријеђени је збринут у Болници "Др Младен Стојановић" у Приједору, а алкотестирањем осумњиченог утврђен је алкохол у крви, наводи се у саопштењу.

Претресом породичне куће осумњиченог, уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије приједорског Окружног суда, пронађено је пет оквира за аутоматску пушку, 282 метка различитог калибра, четири ручне бомбе и други предмети.

Припадници Полицијске управе Приједор предузимају све потребне мјере ради комплетирања предмета, након чега ће осумњичени, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима убиство у покушају и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, бити предат тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Приједор.