latinica  ћирилица
16/03/2024 |  20:10 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Приједор: Хуманитарна дјечија балетска представа "Продавница играчака"

"Продавница играчака" назив је прве хуманитарне дјечије балетске представе - Дјеца за дјецу, коју су Приједорчани вечерас могли да погледају у Позоришту. Учествовало је 37 дјеце узраста од три до дванаест година. Сав износ од карата биће прослијеђен у хуманитарне сврхе.
Дјечија представа у Приједору - Фото: РТРС
Дјечија представа у ПриједоруФото: РТРС

- Први пут у Приједору имамо дјечију балетску представу, гдје ће дјеца без текста да причају причу уз предивну класичну музику Јозефа Бајера. Кореографију поптисујем ја, а припреме су трајале око четири мјесеца - рекла је Брижита Карабашић, дугогодишњи педагог класичног балета.

- Надам се да ће поменути догађај овој дјеци бити један радосни тренутак у сјећањима и за послије. Очекујем да ћемо наставити са школом балета. Жељели смо буде самоодржив и под нашим окриљем, а вјерујем да ће тако и остати. Имамо план да направимо пар реприза, то ће зависити од интересовања школа и вртића - навела је Јадранка Мијић, предсјендица Кола српских сестара из Приједора.

Мала школа балета са радом је почела 15. новембра, а малишани су током протекла четири мјесеца два пута седмично слушачи класичну музику и учили основне балестке покрете, које су представили Приједорчанима.