latinica  ћирилица
18/03/2024 |  12:51 | Аутор: СРНА

Прањић: Санкције не доносе ништа добро

Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Давор Прањић рекао је да санкције не доносе ништа добро, нарочито ако их уводе стране институције.
Давор Прањић - Фото: Уступљена фотографија
Давор ПрањићФото: Уступљена фотографија

Прањић је, коментаришући санкције које су прошле седмице САД увеле сарадницима предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао да је против било каквих санкција, било ком службенику са било ког нивоа власти.

- То није добра порука народу који овдје живи. Можемо имати различите идеје или мишљења, али морамо имати заједнички циљ - изјавио је Прањић.

Он сматра да, у моменту када БиХ напредује на европском путу, било која страна администрација не би требало да доноси било какве одлуке о санкцијама нарочито не сарадницима, који у овом тренутку нису јавно изложени, већ су оперативно задужени.

Прањић је додао да би странци требали да буду партнери властима у БиХ како би пребродили одређене ситуације, а не да буду камен спотицања једни другима.

Канцеларија америчког Министарства финансија за контролу имовине странаца увела је санкције генералном секретару и савјетнику предсједника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Српске Сребренки Голић због, како је наведено, подривања Дејтонског споразума.