latinica  ћирилица
18/03/2024 |  13:43 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Прањић-Шкрбић: Развијати образовне институције, нарочито у области медицине (ВИДЕО)

Потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Давор Прањић рекао је да су знање и образовање темељ друштвеног, привредног и сваког другог развоја, те је неопходно у континуитету развијати образовне институција да би друштвени систем имао квалитетан и образован кадар, а нарочито у области медицине.
Прањић и Шкрбић - Фото: РТРС
Прањић и ШкрбићФото: РТРС

- Да се активно ради на том пољу доказ је и Центар за биомедицинска истраживања који је отворен у оквиру Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци - рекао је Прањић послије састанка са Ранком Шкрбићем, деканом Медицинског факултета у Бањалуци.

Прањић је истакао као значајну сарадњу Медицинског факултета са бројним свјетским, али и здравственим центрима у региону, те навео да ће уложити напоре да ту сарадњу прошири и продуби са медицинском факултетима у Загребу, Осијеку, Сплиту и Ријеци.

- Размјена знања и искустава је срж развоја, те ће ова сарадња бити на обострану корист -рекао је Прањић.

Он је навео да је са Шкрбићем разговарао и о прекограничној сарадњи, с обзиром на то да се БиХ налази да добром путу ка ЕУ.

Шкрбић је рекао да је задовољан што је имао прилику да Прањићу представи нове активности и резултате рада ове високошколске установе.