latinica  ћирилица
19/03/2024 |  18:24 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Ко ће у трку за градоначелника Бањалуке? (ВИДЕО)

Још се не зна у колико ће колона опозиција ићи на изборе за градоначелника Бањалуке. Чврстог договора нема ни у ПДП-у.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Драшко Станивуковић и даље увјерен да је једини кандидат који може донијети побједу странци али и опозицији.

За исту позицију бориће се и Народни фронт са Јеленом Тривић која очекује подршку свих опозиционих странака али не и ПДП-а.

Шест мјесеци до локалних избора а у редовима опозиције никада већи раскол и међусобне оптужбе. У ПДП-у у трци за градоначелника Бањалуке незванично два имена - Игор Црнадак и Драшко Станивуковић.

Чије ће име "превагнути" још се не зна, али у Станивуковићевој незваничној кампањи он је кандидат а и побједник.

- Вјерујем да ће моја побједа бити убједљивија од 2020. годинеЈа отворено кажем,смијем и желим то.Они су сви ту као нека опција али ја поштујем органе странке."

Ко ће подржати Станивуковића, а ко Црнатка? Потпредсједник ПДП-а Милко Грмуша недавно је тврдио да његов глас иде Црнатку, данас мијења причу. Смирује тензије у страначком табору.

- Мислим да је важно да прије свега у опозицији искристалишемо политику са којом можемо изаћи пред грађане и то је мој став од почетка. Ако се око тога усагласимо,мислим да ће се питање градоначелника много лакше ријешити - навео је Грмуша.

Ни у Народном фронту ствари ништа нису боље. Предјседница ове странке Јелена Тривић сматра да би она била идеалан заједнички кандидат опозиције. Има каже, довољно политичке снаге али, да ли и подршке?

- Моје име јесте на столу да се о њему разматра и ја очекујем да добием подршку од других опозиционих странака осим ПДП-а. Иако знам да ће многи симпатизери ПДП-а гласати за мене а не за Драшка - навела је Тривићева.

Ко ће за кога гласати биће познато тек у октобру. А прије тога треба дефнисати ко су кандидати за градоначелника Бањалуке. ПДП би са коначним именом кандидата тебао изаћи седмог априла, за када је заказана сједница радне групе.