latinica  ћирилица
19/03/2024 |  19:08 ⇒ 20/03/2024 | 11:52 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Страшна и скандалозна нетрпељивост коју Бећировић показује према Србији и Српској

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је страшна и скандалозна нетрпељивост коју Денис Бећировић показује према Србији и Републици Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише то што је Бећировић током разговора са Кристијаном Шмитом рекао да је најава одржавања великог Васкршњег сабора Србије и Републике Српске "апсолутно неприхватљива у демократском и цивилизованом свијету", Цвијановићева је одговорила да апсолутно неприхватљиво није то што наводи Денис Бећировић, већ да у демократском и цивилизованом свијету постоји неизабрани странац који мисли да може бити изнад демократски изабраног парламента, као и да се таквом странцу жали изабрани члан Предсједништва.

- Њему очито сметају никад бољи и садржајнији односи Србије и Српске, иако су они у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама који је омогућен Дејтонским мировним споразумом - рекла је Цвијановићева.

Српски члан Предсједништва је истакла да је јасно да би Бећировић волио да на Дрини постоји гвоздена завјеса, а не мостови, и поручила да тај филм неће гледати.

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик на јучерашњем састанку, којем је присуствовао и Његова светост патријарх српски Порфирије, договорили су да у Београду и у другим дијеловима Србије 5. и 6. маја буде одржан велики Васкршњи сабор Србије и Републике Српске.