latinica  ћирилица
19/03/2024 |  21:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Марина Маљковић: Биће ово најјачи олимпијски турнир у историји

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је послије жријеба за Олимпијске игре да ће ово бити најјачи турнир у историји и да ће се њена екипа током љета спремати уз огроман рад.
Марина Маљковић (фото: архива/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Марина Маљковић (фото: архива/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Српкиње су сврстане у групу А са Шпанијом, Кином и Порториком.

- Ко год да је с нама у групи, мој приступ је исти - рад, рад и само рад. Треће Олимпијске игре заредом су доказ да је тај метод исправан. Играчице се мијењају, али је метод исти - прве су ријечи Маљковић послије жријеба у Швајцарској за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Истакла је да је екипа Србије јако млада и нова, а такмичење је изузетно тешко.

- Само наивни могу да мисле да се било гдје у мушкој и женској конкуренцији и у свим осталим спортовима неће појавити најбољи спортисти овог свијета. Сви ће доћи и сви ће играти Олимпијске игре у Паризу - додала је она.

Свјесна је Маљковић тежине изазова.

- Чињеница је и да ће ово бити најтеже такмичење по мишљењу многих стручњака, кад је женски кошаркашки турнир у питању и то ме радује због женске кошарке, због женског спорта - истакла је Маљковић.

Посебно је подвукла да је све могуће упркос младости коју има ова екипа.

- Уз огроман рад овог љета, трудићемо се да сакријемо све наше мане и да спремне идемо на најтеже свјетско такмичење - закључила је трофејна стручњакиња.