latinica  ћирилица
21/03/2024 |  07:22 ⇒ 07:26 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковићу је угрожено прво мјесто

Рани пораз Новака Ђоковића и титула Карлоса Алкараса у Индијан Велсу довели су до тога да Шпанац сада више може да се нада првом мјесту.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/RAY ACEVEDO)

Српски ас и даље влада свјетским врхом, али Алкарас може озбиљније да запријети.

Новак Ђоковић одиграо је само два меча у Индијан Велсу па је тако зарадио 50 бодова и тренутно има 9,725, док је Карлос Алкарас сада на 8,805. Разлика је 920 бодова и она би могла да буде још мања послије мастерса у Мајамију.

Алкарас ће најприје изгубити 400 освојених поена из Мајамија прошле године, али уколико прође полуфинале биће у плусу. То му међутим неће бити довољно за напад на прво мјесто.

Шпанцу је за престизање Новака најприје потребно да освоји мастерс у Мајамију, а затим и да тријумфује у Монте Карлу.

Титулом у Мајамију Карлос би имао мало више од 500 бодова заостатка у односу на Ђоковић, а српски ас му се на том мјесту неће испријечити јер је одлучио да пропусти други мастерс у сезони.

Међутим, Новак се враћа у Монте Карлу и нема сумње да ће бити мотивисан да докаже да је још увијек најбољи па ће тако за младог Шпанца турнир у Кнежевини бити чини се тежи изазов.

Оно што са друге стране треба да брине Новака јесте невјероватна форма у којој се налази млади Алкарас.

Послије седам мјесеци без финала, он је стигао до тријумфа у Индијан Велсу и то послије побједа над Јаником Синером у полуфиналу и Данилом Медведевом у финалу.