latinica  ћирилица
21/03/2024 |  11:05 | Аутор: СРНА

Лакета: Нема могућности угрожавања безбједности у школама

Безбједност дјеце у школама у Херцеговини и Републици Српској задовољавајућа је, нема могућности угрожавања, нити ће полиција Републике Српске оставити било коме ту могућност, изјавио је данас начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета.
Лакета са сарадницима - Фото: СРНА
Лакета са сарадницимаФото: СРНА

Лакета је на конференцији за новинаре рекао да је правовремена и брза реакција полиције у недавном случају малољетника из Билеће који је на друштвеним мрежама упутио пријетње по безбједност школе у Требињу, најбоља порука како се брине о безбједности дјеце и школа.

- Стање пратимо, школски полицајци су присутни у свим школама, у контакту смо са ресорним Министарством, а разним видовима предавања у школама скрећемо пажњу на негативне појаве - истакао је Лакета.

Он је стање безбједности на подручју Полицијске управе Требиње у фебруару оцијенио задовољавајућим.

Начелник Сектора полиције Полицијске управе Требиње Миодраг Јанковић рекао је да је у фебруару забиљежено 21 случај нарушавања јавног реда и мира, што је више за шест него у истом мјесецу прошле године.

Јанковић је рекао да су прошлог мјесеца забиљежене 22 саобраћајне незгоде, за три мање него у фебруару 2023.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Требиње Љубомир Супић рекао је да су у фебруару забиљежена 24 кривична дјела, што је више за пет него у истом мјесецу прошле године.

- Сва евидентирана кривична дјела у овом мјесецу била су по познатом извршиоцу, тако да је коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела 100 одсто - додао је Супић.