latinica  ћирилица
21/03/2024 |  13:52 | Аутор: РТРС

У току конкурс за пројекат социјализације дјеце

Заинтерсовани за учешће у Пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске 2024. године" још могу да се пријаве, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту Републике Српске .
Јавни Фонд за дјечију заштиту (Фото: jfdz.org) -
Јавни Фонд за дјечију заштиту (Фото: jfdz.org)

У саопштењу се подсјећа да су конкурси за одабир дјеце циљних категорија, васпитача и стручног особља учесника у пројекту објављени 7. марта у дневним новинама Глас Српске и да су отворени 30 дана.

Из Фонда позивају заинтересоване родитеље, чија дјеца испуњавају услове прописане конкурсом, да се пријаве у пословнице Фонда, према мјесту пребивалишта.

- Позивамо и заинтересоване просвјетне раднике, педагоге, психологе, социјалне раднике и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који годинама успјешно реализује пројекат - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се пројекат реализује на основу Закона о дјечјој заштити путем права на задовољавање развојних потреба дјеце.

Из Фонда подсјећају да се пројекат реализује од 2002. године, те да је за претходну 21 годину обухватио више од 38.000 лица - дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

Пријавни обрасци доступни су у филијалама и пословницама Фонда, као и на интернет страници Фонда.