latinica  ћирилица
21/03/2024 |  17:53 | Аутор: СРНА

Директору ЕРС-а Луки Петровићу награда "Капетан Миша Анастасијевић"

Генерални директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић добитник је награде "Капетан Миша Анастасијевић" за 2023. годину, а међу добитницима овог признања је и супруга предсједника Србије Тамара Вучић.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

На­гра­да "Ка­пе­тан Ми­ша Ана­ста­си­је­вић" до­де­љу­је се у окви­ру про­јек­та "Пут ка вр­ху" компаније "Ме­ди­ја ин­вент", на­ста­лог са основним задатком промоције, афирмације, вредновања привредног и друштвеног стваралаштва и изградње љепше слике Србије.

Међу добитницима су, између осталих, редитељи и умјетници Ђорђе Кадијевић и Егон Савин, директор Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма Светлана Вујовић, директор Научног института за ветеринарство Србије Добрила Јакић - Димић, директор Фонда за науку Србије Милица Ђурић Јовичић и други, пренио је Танјуг.

Приликом додјеле награде истакнуто је да је Тамара Вучић у свом хуманитарном ангажовању посебно фокусирана на помагање тешко обољелој дјеци и адолесцентима, побољшању живота особа обољелих од ријетких болести, те да је досљедна у промовисању културног насљеђа, креативности и музичког стваралаштва.

Признања су додијељена у свечаној сали Ректората Београдског универзитета. Про­је­кат и додје­лу при­зна­ња по­др­жа­ли су уни­вер­зи­те­ти у Бе­о­гра­ду и Но­вом Са­ду, При­вред­на ко­мо­ра Ср­би­је, Уни­ја по­сло­да­ва­ца Ср­би­је и Ра­дио-те­ле­ви­зи­ја Вој­во­ди­не.