latinica  ћирилица
21/03/2024 |  21:39 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Нешић: Министарство безбједности наставиће да буде предводник европског пута

Посвећеност европским интеграцијама и преданост заједничком циљу у пољедњих годину дали су видљив резултат отварањем преговора о чланству БиХ у ЕУ, изјавио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Поздрављајући данашњу одлуку Европског вијећа, Нешић је истакао да је ово примјер када се окупи око јасних заједничких циљева, као што је то случај садашњег састава Савјета министра, оставарују се генерацијски циљеви и трасира пут у европску и модерну будућност.

Поновио је велики допринос тима којег води за постизање овог резултата јер је на листи испуњених обавеза које су довеле до ове одлуке, највише из ресора Министарства безбједности БиХ.

- И након ове одлуке пред нама је озбиљан посао преговарања, усклађивања законодавства и затварања преговарачких поглавља. Министарство безбједности ће наставити да буде предводник и на овом дијелу европског пута БиХ. Све то чинимо због тога што желимо овдје довести европске вриједности и стандарде и постићи бољи квалитета живота за наше грађане - казао је Нешић.