latinica  ћирилица
22/03/2024 |  11:38 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Амбасада Русије: Развој парламентарне сарадње има стратешки карактер

Развој парламентарне сарадње јесте важан правац продубљивања руског партнерства са Републиком Српском, које има стратешки карактер, речено је у Амбасади Русије у БиХ поводом недавно потписаног Споразума о сарадњи Народне скупштине Српске и руске Државне думе.
Руска амбасада у Сарајеву - Фото: РТРС
Руска амбасада у СарајевуФото: РТРС

- Глас парламентараца је значајан елемент у савременом свијету, њихов солидарни став доприноси конструктивном рјешавању многих актуелних проблема - истакли су у руској Амбасади.

Посјета Москви делегације Народне скупштине Републике Српске, на челу са предсједником Ненадом Стевандићем, у Амбасади Русије је високо оцијењена, те је истакнуто да је битно што су у њен састав били укључени представници различитих политичких странака.

- Одржани преговори са руководством Федералне скупштине Русије, потписани документи, говор Стевандића у Државној думи стварају основ за још дубљу сарадњу у корист наших народа - истакли су у овом дипломатском представништву.

Из руске Амбасаде указали су да посебан значај има заједничко схватање НАТО-а као агресивног блока.

- Његова нељудска суштина се недвосмислено показала током агресије против СР Југославије 25 година прије. У варварским бомбардовањима погинули су обични грађани, укључујући и дјецу - навели су у руској Амбасади за Срну.

О сједници Савјета безбједности УН планираној за понедјељак, 25. марта, на којој би требало да буде ријечи о одговорности НАТО-а за агресију на СР Југославију прије 25 година, из Амбасаде Русије су изразили очекивање да ће бити дата принципијелна оцјена одговорности НАТО-а за овај злочиначки чин.