latinica  ћирилица
22/03/2024 |  13:49 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Синдикат РиТЕ Угљевик: Уколико преговори буду неповољни, организоваћемо протесте (ВИДЕО)

Уколико преговори са Холдингом и концесионаром – Компанијом "Комсар енерџи" буду неповољни, Синдикат Рудника и Термоелектране Угљевик организоваће протесте у Бањалуци, те позвати и раднике Електропривреде. То је један од закључака ванредне сједнице Скупштине Синдиката РиТЕ Угљевик. Састанак са представницима Холдинга, Компанијом "Комсар енерџи" и Управом РиТЕ Угљевик биће одржан у сриједу.
Ванредна сједница Скупштине синдиката РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
Ванредна сједница Скупштине синдиката РиТЕ УгљевикФото: РТРС

Лежиште угља "Угљевик Исток 2" кроз концесију додијелити Руднику и Термоелектроани Угљевик - то је основни захтјев штрајкачког одбора овог предузећа. За његово остварење имају и подршку Скупштине синдиката овог предузећа.

- Уколико не дође до испуњена наших захтјева, у складу са законом ићи ћемо на протесте у Бањалуку. Други закључак је подршка у раду генералном директору Дики Цвијетиновићу. Не само синдикалног одбора него и већине радника - рекао је предсједник Синдиката РиТЕ Угљевик  Бобан Беновић.

Састанак са представницима Холдинга, Компанијом "Комсар енерџи" и управом фирмее планиран је за сриједу.

- Да допринесемо да терет свега овога, свих дешавања, цијеле ситуације не носи сам синдикални одбор - рекла је предсједница Скупштине Синдиката РиТЕ Угљевик Љиљана Јовичић.

- Ми смо као синдикат покушали да утврдимо интересе нашег предузећа, односно да продужимо радни вијек ТЕ Угљевик - додао је потпредсједник Синдиката РиТЕ Угљевик Далибор Зарић.

Због штрајка у овом енергетском гиганту већ недељу дана траје минималан процес рада.

- Управа је донијела одређене закључке и свим релевантним институцијама упутила дописе да се укључе у рјешавање овог проблема, јер ово тренутно превазилази надлежности управе - истакао је извршни директор за послове производње угља и развој рудника  Драгиша Видаковић.

За четвртак у 11 часова заказан је збор радника на којем ће их синдикат обавијестити о исходу преговора планираних за дан раније.