latinica  ћирилица
22/03/2024 |  15:41 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Оштра Лука: Министар Егић уручио кључеве стана мајци погинулог борца (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Данијел Егић, уручио је кључеве стана у Оштрој Луци мајци погинулог борца, Милки Ћепић из Старе Ријеке која до сада није имала ријешено стамбено питање.
Егић уручио кључевe стана Милки Ћепић - Фото: РТРС
Егић уручио кључевe стана Милки ЋепићФото: РТРС

Ћепићева је захвалила што јој је обезбијеђен кров над главом и да јој то много значи будући да је стара и болесна.

Она је навела да јој је син рањен 1993. године на Сувој Међи, а да је од посљедица повреда преминуо на Војномедицинској академији у Београду.

Према плану стамбеног збрињавања ресорног министарства за прошлу годину обезбијеђено је пола милиона марака за исплату једнократних неповратних средстава за 84 корисника у 17 локалних заједница.

- Ми смо увијек срећни када можемо да помогнемо породицама погинулих бораца, поготово мајкама. Данас смо уручили кључеве једној старијој особи, мајци погинулог борца, којој то много значи и која ће након овога моћи да иде у процес откупа овог стана, односно да тај стан буде у њеном власништву заувијек - нагласио је Егић.

Влада Српске, заједно са општином Оштра Лука, обезбиједила је 14 стамбених јединица за породице погинулих бораца.

Замјеник начелника Оштра Лука Душко Дошеновић истиче да је сљедећи задатак општине да у наредном периоду заврши етажирање тих зграда и да их пренесу у трајно власништво породицама погинулих бораца.

Општина Оштра Лука брине и о социјално угоженим, па је за неколико вишечланих породица, које немају ријешено стамбено питање, обезбиједила станове на кориштење.