latinica  ћирилица
22/03/2024 |  22:05 | Аутор: N1

Орлић: Не вјерујемо да су држављани БиХ били у дворани Крокус

Амбасадор БиХ у Москви Иван Орлић рекао је вечерас да за сада нема информација да су држављани БиХ боравили у концертној дворани Крокус у Москви, али да су у стању приправности цијелу ноћ уколико некоме од држављана БиХ затреба помоћ.
Иван Орлић (Фото: Facebook/Ivan Orlic) -
Иван Орлић (Фото: Facebook/Ivan Orlic)

- Вечерас негдје око 20 часова по московском времену све нас је затекла ова ужасна вијест о трагедији у концертној дворани Крокус ситy. То је 20-ак километара од центра Москве. У дворани која је капацитета 9.000 мјеста, окуипо се велики број обожавалаца популарне рок групе у Русији. Једна група униформирасих особа без икаквих ознака је ушла и пуцала по невиним људима. За сада се говори да има 40 мртвих и два три-пута више рањених. Све службе су на терену. Предсједник Путин је издао наређење да се учине сви напори да се ситуација санира - истакао је амбасадор.

Орлић је нагласио да немају никакве информације да су бх. држављани на мјесту те трагедије.

- Нема нити неког посебног разлога да бих вјеровао да су наши држвљани били на том концерту. Особље Амбасаде и ја смо у приправности за пружање помоћи нашим грађанима. Ноћас и сутра је нама радни дан - рекао је Орлић.