latinica  ћирилица
23/03/2024 |  17:04 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Дервента: Бака Јелка закорачила у стоту годину живота (ВИДЕО)

Најстарија корисница Геронтолошког центра у Дервенти, бака Јелка Павичић прославила је рођендан и закорачила у стоту. Још увијек је сабраних мисли и здравог духа.
Бака Јелка слави 99. рођендан - Фото: РТРС
Бака Јелка слави 99. рођенданФото: РТРС

И са пуних 99, бака Јелка дочекала госте за рођендан. Торта, поклони, цвијеће и наравно свјећице.

Пожељели су јој више здравља, а бака да ју посјећују и обилазе као и до сада.

-Волим ја и друштво, волим и све, волим причати и кад ми неко прича - каже бака Јелка.

Живот је није мазио, али је све препреке савладала. Нема рецепт за дуг живот, каже тако се хтјело.

- Све је увијек било лијепо, рад исхрана држи. Што год радиш види се, знаш да ћеш у кућу унијети да имаш свега - наглашава Јелка.

Родила је двоје дјеце,а доживјела је и чукунунуче.

- Бака је била херој. У своје вријеме вриједна, радна, са 39 година остала удовица, бринула се за дјелу са пензијом која није била пензија већ некаква поштарина само. Тако нас је и школовала - прича син баке Јелке, Богдан Павичић.

Била је узорна домаћица, бавила се пољопривредом, радила и најтеже послове. У Дому је двије године, али још може све сама. Међу 90 корисника, њих шесторо има више од 90 година, а Јелка је најстарија.

- Настојимо да они не забораве да свака година је нешто битно, да треба да се цијени и слави то што смо дошли у те године - наглашава Ирена Теофиловић, психолог у Геронтолошком центру у Дервенти.

Уз мало славље била је то прилика да се Јелка види са родбином, а ми смо јој пожељели да се на истом мјесту видимо и за стоти рођендан.