latinica  ћирилица
24/03/2024 |  07:53 ⇒ 09:42 | Аутор: РТРС

Петронијевић: "Рукопис" нападача указује на исламске терористе које финансирају западне службе (ВИДЕО)

"Рукопис" нападача у Москви указује на исламске терористе које финансирају западне службе, рекао је за Јутарњи програм РТРС адвокат Горан Петронијевић.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

Петронијевић наводи да сам начин на који су терористи ушли у тржни центар, на који су пуцали као и паљевина објекта указује на уџбенички терористички напад који је планиран унапријед.

- Прво су ликвидирали чуваре па кренули да пуцају по незаштићеним грађанима, претежно млађе генерације, међу којима је било и дјеце. Након тога подметнули су пожар и њиме су покушали да направе ометање онима који су хтјели да их ухапсе. То им није успјело и онису одмах ухапшени - рекао је Петронијевић.

Петронијевић је поручио да је ово требао да буде терористички напад фокусиран искључиво на убијање, масакрирање и застрашивање.

 - Исламске терористе западне службе финансирају, обучавају као и активирају када је то потребно. То је карактеристичан рукопис за њих - навео је Петронијевић. 

Петронијевић који је боравио током напада у Москви истакао је да је приликом повратка у Београд уочио појачане безбједносне мјере.

- Појачане су безбједносне мјере у великом обиму, на аеродромима, жељезничким станицама. Свим путницима поручено је да раније дођу на аеродром него што је то прије било потребно. Улази се кроз стари трерминал па се врше двије врсте контрола, па тек онда слиједе нормалне контрле прије уласка у авион - изјавио је Петронијевић.

Истиче да сада тешко да може било шта да промакне, те је штета што то није било овако и раније. 

Коментаришући надлежне службе које су потврдиле да су се терористи након напада у Москви упутили ка Украјини, те да су ухапшени терористи су навели да је напад изведен за новац, Петронијевић каће да се овај напад повезује са руско-украјинским сукобом.

- Сви вјерују да је ово сукоб између Украјине и НАТО преко леђа Русије. Ово сада је већ отворен сукоб између НАТО и Русије - поручује Петронијевић.