latinica  ћирилица
27/03/2024 |  14:00 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Бјелица: Упркос санкцијама, имали смо сагласност ОХР за отворене рачуне (АУДИО)

Начелник општине Соколац Милован Бјелица након информације да ће бити затворен банковни рачун Српске демократске странке, која се налази на листи америчких санкција рекао да за 21 годину колико је под санкцијама САД, никада није имао овакав проблем, прије свега јер су санкционисани у то вријеме имали сагласност ОХР-а да могу имати рачуне за неометан рад и функционисање.


Милован Бјелица - Фото: РТРС
Милован БјелицаФото: РТРС

- Знам више пријатеља из Сокоца, а и више њих из окружења, који су под санкцијама од 2004. године и да су и њих сада позвали да угасе рачуне у банкама - навео је Бјелица.

Подсјетио је да је у марту 2003. године смијењен са мјеста предсједавајућег СО Источно Сарајево и са свих позиција у СДС.

- Неколико дана послије тога, 12. марта 2003. године уведене су ми санкције од САД, ЕУ и СБ. Санкције од ЕУ су трајале све до 2011. Разлог за моју смјену и увођење санкција била је помоћ лицу оптуженом од стране Хашког трибунала. Забранили су ми било какав рад. Нисам могао радити у државним установама, блокирачи су рачуне. Наведено је да ће санкције бити на снази док се оптужени не ухапси, преда или се одустане од оптужнице - наводи Бјелица.