latinica  ћирилица
27/03/2024 |  18:33 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Минић: Након двије године проблема ШГ "Оштрељ - Дринић" послује стабилно (ВИДЕО)

Након двије године проблема, Шумско газдинство "Оштрељ - Дринић" сада послује стабилно, каже ресорни министар Саво Минић. Током посјете Дринићу, најављена је и финансијска подршка за довршетак изградње Дома за друштвене дјелатности.
Министар Саво Минић у посјету Дринићу - Фото: РТРС
Министар Саво Минић у посјету ДринићуФото: РТРС

Шумско газдиндтво запошљава 200 радника и највећи је привредни субјект у Дринићу. 2022. годину завршило је са дугом од 930.000 марака. На крају 2023. године било је 60.000 КМ у плусу.

- Могу да изразим своје тадовољство чињеницом да договор који је постигнут, смањење трошкова, овдје се у потпуности поштује и кад је у питању однос према свим трошковима. Оно што ће бити приоритет и у чему ћемо бити немилосрдни је примјена информационог система - рекла је Минић.

У Дринићу је при завршетку изградња вишенамјенског Дома друштвених дјелатности. Општина је за изградњу издвојила 1,2 милиона марака, а Влада 340.000 КМ.

- Договорено је да Министарство да 50.000 КМ марака за доградњу овога дома, за доградњу вањског урећења и прилључака на инфраструктуру - навео је начелник општине Дринић Драго Ковачевић.

Министар Минић за сутра је најавио састанак са предстваницима Синдиката Шума Српске, који су запријетили штрајком тражећи веће плате. Очекује да се конструктивним разговором дође до рјешења.