latinica  ћирилица
28/03/2024 |  14:19 ⇒ 14:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Пленковић представио изборни програм ХДЗ-а и партнера

Предсједник владајућег ХДЗ и премијер Хрватске Андреј Пленковић представио је данас изборни програм коалиције окупљене око те странке, која ће на парламентарним изборима 17. априла наступити под називом "За све изазове".
Андреј Пленковић (Фото: EPA-EFE/FEHIM DEMIR) -
Андреј Пленковић (Фото: EPA-EFE/FEHIM DEMIR)

ХДЗ на изборе излази у коалицији с партнерима ХСЛС-ом, Хрватском демокршћанском странком, Хрватском народном странком и Хрватском странком пензионера.

- Листе су добра комбинација искуства и младости, која ће дати нови импулс за обнављање поверења бирача - рекао је Пленковић у обраћању истакавши да је ХДЗ у протекле четири године оснажио државу проводећи политику модерног суверенизма и чврсте интеграције Хрватске у срце економског пројекта.

Иначе, Пленковић је данас отворио профил на друштвеној мрежи ТикТок, а у првом снимљеном видеу поручио је да ће његов профил бити нови комуникацијски канал за размјену мишљења и сугестија.

- Послушао сам савјет младих сарадника који су иза камере и који су рекли да је крајње вријеме да се и ја укључим на ТикТок - рекао је Пленковић у првом видеу.

Рок за подношење изборних листа за парламентарне изборе у Хрватској истиче сутра у поноћ.