latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:48 | Аутор: РТРС

Захвалнице учесницима акције "Чисто прољеће"

Учесницима акције "Чисто прољеће" приједорска Градска управа подијелила је захвалнице. Акција се организује трећу годину заредом, а сваке године је све већи број учесника. Осим прикупљања отпада, циљ је еколошки освијестити грађане. Пријатељи акције су Национални парк "Козара" и Шумско газдиснтво "Приједор".
Учесници акције "Чисто прољеће" - Фото: Уступљена фотографија
Учесници акције "Чисто прољеће"Фото: Уступљена фотографија

Учешће су по први узели и приједорски гимназијалци, који су обогатили парк у Старом граду садницама липе, али и уредили зелене површине на још неколико локација у граду.

- Нама је прије свега драго управо то што се Градска управа интересује за овакве догађаје и организује их и онда наравно ми можемо да учествујемо у њима. Нама је више него драго помоћи нашој околини, нашим грађанима и прије свега очистити нашу нашу средину, побољшати је, да живимо и ми у њој лијепо као и наши сугхрађани - рекао је Александар Јовић ученик 3. разреда ЈУ Гимназија "Свети Сава" Приједор.

Ученици ОШ "Бранко Ћопић" такође су дали свој допринос овој акцији.

- Из наше школе је учествовало око двадесетак ђака у двије акције. Једна акција је била чишћење насеља Кокин град и подручја око школе, друга је била с "Чуварима Сане" подручје око ријеке Сане. Ми смо изузетно задовољни и поносни што смо помогли нашем граду кроз тај неки вид еколошке чистоће - рекао је Јован Стојановић ученик ОШ "Бранко Ћопић".

Акција "Чисто прољеће" започела 2021. године на иницијативу Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове града Приједора.

- Сваке године ми организујемо ову акцију, сваке године имамо све већи број учесника у овој акцији, поред садње циљ ове акције је да се прикупи отпад са зелених површина, паркова, игралишта и шеталишта. Сваке године имамо све већи број учениска ове акције. Овом приликом би се захвалио свим мјесним заједницама, основним и средњим школама, организацијама, клубовима и појединицма који су учествовали у овим акцијама - рекао је Бранко Шврака, шеф Одсјека за комуналне послове и заштиту животне средине.

Најуспјешнији учесници ове године били су мјештани Јелићке, "Чувари Сане" и Савјет мјесне заједнице Ризвановићи.