latinica  ћирилица
30/03/2024 |  14:49 ⇒ 14:58 | Аутор: sputniknews.com

Воз ударио у аутобус на прелазу преко пруге у Камбоџи, 45 људи повријеђено (ВИДЕО)

Четрдесет пет особа је повријеђено, од којих се пет налази у критичном стању, када је воз ударио у аутобус на прелазу преко жељезничке пруге у сјеверозападној Камбоџи, саопштила је полиција.
Воз (Фото: EPA-EFE/Jose Jacome/илустрација) -
Воз (Фото: EPA-EFE/Jose Jacome/илустрација)

Полиција је навела да се несрећа у округу Кракор догодила у петак прије подне, када је аутобус покушао да пређе пругу, иако је воз који је долазио звучним сигналом упозорио да се приближава прелазу, преноси АП.

Воз је ударио у средину аутобуса, одгурнувши га неколико метара. Возач аутобуса је побјегао са мјеста несреће и оставио повријеђене путнике, којима су помогли полиција и мјештани и они су превезени у болнице на лијечење, рекао је начелник полиције.

Он је навео и да је на прелазу некада постојао браник, али да је поломљен и да још није замијењен, а да је на путу постављен велики знак који упозорава на жељезнички прелаз и упозорава возаче да успоре кретање.

Полиција је навела да су сви путници аутобуса били држављани Камбоџе који су, наводно, унајмили возило како би посјетили планинско одмаралиште.

Према извештајима камбоџанске полиције и Министарства саобраћаја, прошле године је у саобраћајним несрећама у тој земљи погинуло скоро 1.600 људи.