latinica  ћирилица
30/03/2024 |  16:48 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

"Сусрети српских земаља": Предсједнику Српске икона Светог Саве (ВИДЕО)

На свечаност поводом тридесете годишњице културно-спортске манифестације "Сусрети српских земаља", која је окупила 220 учесника из Српске и региона у Палама, предсједнику Српске Милораду Додику додијељена је икона Светог Саве.
"Сусрети српских земаља" - Фото: СРНА
"Сусрети српских земаља"Фото: СРНА

Иконе ће накнадно бити уручене и предсједнику Србије Александру Вучићу, патријарху српском Порфирију, митрополиту дабробосанском Хризостому, режисеру Емиру Кустурици и тенисеру Новаку Ђоковићу.

Манифестација "Сурети српских земаља" настала је из потребе за очувањем традиције, културе, језика и писма.

Предсједник Организационог одбора "Сусрета српских земаља" Зоран Баћановић рекао да је циљ манифестација да се сви Срби који долазе са простора бивше Југославије нађу на једном мјесту и да раде на очувању културе, традиције, језика и обичаја и свега заједничког.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ова манифестација сваки пут доказује колики је битно окупљање српских земља, као и очување српског идентитета кроз културу и традицију.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман изразио је задовољство што су Пале и град Источно Саарјево домаћини људима који су од 1994. године покренули идеју "Сусрета српских земаља", а сви су усмјерени на то да вриједности српског народа буду сачуване.