latinica  ћирилица
11/04/2024 |  21:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Реала и Монака побједама окончали регуларни ток Евролиге

Кошаркаши Реала и Монака су побједама над Жалгирисом у гостима (66:64), односно Бајерном код куће (89:85), окончали регуларни дио Евролиге и сад чекају имена ривала у четвртфиналу такмичења.
Марио Хезоња (Фото: EPA-EFE/JUANJO MARTIN) -
Марио Хезоња (Фото: EPA-EFE/JUANJO MARTIN)

Првопласирани Реал је сезону окончао са учинком 27-7, а име ривала у плеј-офу сазнаће послије окончања плеј-ина. То ће бити побједник меча између пораженог из дуела седмог и осмог и побједника меча деветог и десетог.

Монако је побједом над Бајерном обезбиједио предност домаћег терена у четвртфиналу, а име ривала сазнаће накнадно, по завршетку регуларног тока или плеј-ина, уколико буде други на крају.

Монако је ка победи над Бајерном предводио Алфа Дијало са 20 поена, Мајк Џејмс је дао 17, Ели Окобо 14, Џордан Лојд 11, а Донатас Мотејунас 10.

Карсен Едвардс је био најефикаснији у Бајерну са 26 поена, Силвен Франсиско 14, а Владимир Лучић 13 (2/2 двојке, 2/3 тројке, 3/3 слободна бацања) уз три скока, четири асистенције и једну изгубљену лопту. Исак Бонга је додао 11 поена.

Џанан Муса са 17 и Марио Хезоња са 16 поена предводили су Реал ка победи над Жалгирисом.

Побједоносне поене за Реал постигао је Габријел Дек две секунде пре краја. Кинан Еванс и Брејди Манек су дали по 14 поена за Жалгирис, а 10 Довидас Гедраитис.