latinica  ћирилица
13/04/2024 |  17:09 ⇒ 17:14 | Аутор: Б92

Циципас: Дуго сам чекао на овакве побједе

Стефанос Циципас је у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу био бољи од Јаника Синера 2.1 (6:4, 3:6, 6:4) послије два сата и 39 минута игре.
Стефанос Циципас (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Стефанос Циципас (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

Циципас је тиме нанио други пораз Италијану од почетка сезоне, а у финалу се састаје са бољим из дуела Каспера Руда и Новака Ђоковића.

По завршетку сусрета, Циципас је био видно задовољан великом побједом, иако му је знатно помогло то што је Синер имао проблема са повредом у сету одлуке.

- Тенис на највишем нивоу. Успио сам да надиграм Јаника који је увијек тежак противник. То се видјело и током године, толико је константан, видјело се и данас колико је јак. Успио сам да нађем начин када није изгледало да ћу моћи. Поносан сам на то. Задао ми је тежак задатак, али сам срећан како сам успио да пребродим све те изазове које ми је задао - рекао је Грк.

Циципас је рекао и да се нада бољој игри у недјељу.

- Наравно да ми ово много значи. Овакве побједе, то је нешто што дуго чекам. Долазим до тог нивоа поново, то ми доноси много задовољства. Желим да добијам овакве мечеве. Одличан дан за мене, надам се да ћу успјети да се довољно опоравим и у финалу одиграм још јаче - закључио је грчки тенисер.