latinica  ћирилица
17/04/2024 |  07:48 ⇒ 07:55 | Аутор: sputniknews.com

Јокић против Лебронa на старту плеј-офа

Лос Анђелес Лејкерси савладали су Њу Орлеанс Пеликансе (110:106) и тако обезбиједили своје мјесто у плеј-офу НБА лиге, а већ у првој рунди играће против Николе Јокића односно Денвер Нагетса.
Леброн Џејмс (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT) -
Леброн Џејмс (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT)

Реприза узбудљивог финала десиће се ове године много прије финала. Лејкерси су послије тешке борбе успјели да ухвате "посљедњи воз" за плеј-оф у који иду са седмог мјеста.

Кошаркаши Њу Орлеанса одиграли су одлични утакмицу и били су јако близу велике побједе, због чега највеће заслуге иду Зајону Вилијамсону који је имао невјероватно вече уписавши чак 40 поена, 11 скокова и пет асистенција.

Силовита друга дионица била је како се испоставило кључна за Лејкерсе јер су тада стекли већу предност, али до самог краја нису смјели да се опусте јер је два минута прије истека времена резултат био изједначен.

Херој Лејкерса очекивано је био Леброн Џејмс са 23 поена, девет скокова и девет асистенција.

Лејкерсе сада чекају Денвер Нагетси, који су их предвођени маестралним Николом Јокићем прошле године савладали у финалу резултатом 4:0. Овога пута Леброн и дружина желе освету, али Нагетсе и даље води набољи кошаркаш НБА лиге тако да је јасно да слиједи спектакл већ у првој рунди.