latinica  ћирилица
25/04/2024 |  11:58 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Андан: Прича о наоружавању Срба долази из Хелезове главе (ВИДЕО)

Прича о наоружавању великог броја Срба спремних на сукобе долази из главе министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, рекао је за РТРС Драгомир Андан, некадашњи директор Полиције Републике Српске.
Драгомир Андан - Фото: РТРС
Драгомир АнданФото: РТРС

- Хелез је дио тима преко којег се ескпонира таква политика и мислим да се све о чему он прича кува у америчкој Амбасади и уз помоћ њемачке и енглеске обавјештајне службе - рекао је Андан, додајући да Хелез тиме вријеђа интелигенцију Срба.

Коментарошући кривичну пријаву коју је против шефа Мисије БиХ при УН Златка Лагумџије поднијела српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, Андан је рекао да би пријава требало да буде поднесена и против Хелеза.

- Да има закона и уставног система у БиХ, трочлано Предсједништво би позвало Зукана на разговор и из тог разговора би требало да проистекне његова оставка на то радно мјесто - каже Андан.

Он је истакао да Хелез смишљено ради на дестабилизацији БиХ и односа према Републици Српској, а све у циљу ставарања унитарне БиХ.

- Ми смо свједоци многобројних хапшења по ФБиХ, па знате шта би било када би, рецимо, директор Полиције Републике Српске био ухапшен због веза са организованим криминалом, а вршилац дужности у ФБиХ је ухапшен због веза са организованом криминалном групом - рекао је Андан.

Он је нагласио да руководство Републике Српске увијек говори да није за конфликт и да жели мирно рјешење ситуације у БиХ.

- Америчка Амбасада, амерички амбасадор, ОХР, туриста /Кристијан Шмит/ покушавају да унизе Републику Српску. Ако се усвоји овај њихов захтјев да будемо окарактерисани као геноцидан народ, њихов завршни корак биће укидање Републике Српске. Ја се надам да се то неће десити - каже Андан.