latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:40 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Захарова: Лицемјерју Запада нема краја

Лицемјерје Запада нема граница, он захтјева од Србије да заборави НАТО бомбардовање 1999. године и хладнокрвно убиство више од 2.500 својих грађана, укључујући 89 дјеце, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (@MID_RF) - Фото: Тwitter
Марија Захарова (@MID_RF)Фото: Тwitter

Захарова је истакла да се од Србије тражи да окрене нову страницу историје, а о надокнади штете за уништену инфраструктуру као и губитке вриедне више милијарди долара или макар извињењу нема ни ријечи.

- Лицемерје Запада нема граница – он упорно игнорише напад на зграду РТС-а у Београду 23. априла 1999. године - истакла је Захарова.

Управо тада, каже она, Вашингтон је показао колико заиста подржава идеале демократије – усмјерио је своје оружје против медија под лажним изговором тзв. борбе против пропаганде.

- У ноћи између 22. и 23. априла 1999. године, авиони НАТО-а извели су напад у којем је погинуло 16 цивила међу којима су били техничари, уредници, шминкери, редитељи, обезбеђење и сниматељи - подсјетила је Захарова на брифингу.

Међутим, напоменула је, напад на медијску кућу не само да је прошао некажњено, већ је Запад овај злочин правдао војном нуждом, позивајући се на чињеницу да су српске комуникације и објекти медија проглашени "легитимним војним циљевима" и прије почетка операције, преноси "РТ Балкан".

Према њеним ријечима, оне који се усуде да бране своју слободу и достојанство, и једноставно говоре истину, на све начине покушавају да ућуткају.