latinica  ћирилица
26/04/2024 |  12:48 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Ученица из Бијељине побиједила на такмичењу за младе у писању најљепшег писма

Искра Мандић, ученица ОШ "Свети Сава" из Бијељине написала је најљепше писмо у склопу 53. Међународног такмичења у писању писама за младе које су заједнички организовали Поште Српске, Хрватска пошта Мостар и БХ Пошта.
53. Међународно такмичење у писању писама за младе - Фото: Уступљена фотографија
53. Међународно такмичење у писању писама за младеФото: Уступљена фотографија

Њен рад на тему "Напиши писмо будућим генерацијама о свијету за који се надаш да ће наслиједити" оцијењен је најбољим од укупно 598 писама која су пристигла на адресе три БиХ поштанска оператера.

Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему које организује Свјетски поштански савез.

Писма су оцјењивали вањски чланови жирија Соња Јурић (Мостар), Бранислав Јанковић (Бања Лука) и Фахрудин Кучук (Сарајево).

Првонаграђено писмо можете прочитати овдје.

Одлуком стручног жирија, друго мјесто је освојила ученица Адна Омеровић из Прве основне школе Живинице, док је треће мјесто заузео Филип Ћурковић из ОШ "Фра Мирослав Џаја" из Купреса.

Ученици који су освојили прва три мјеста биће награђени новчаним наградама - 500 КМ за прво мјесто, 300 КМ за друго мјесто и 200 КМ за треће мјесто, бициклима и поклонима поштанских оператера. Њиховим наставницима матерњег језика припашће новчане награде у износу од по 150 КМ.

Осим поменутих, изабрано је још седам најуспјешнијих радова чији аутори ће добити bluetooth звучниик и друге вриједне награде:

Слободан Мирковић (2010.), ОШ "Петар II Петровић Његош", Билећа;
Mахир јашаревић (2006.), ЈУ Основна школа "Благај", Благај;
Анђела Талић (2006.), ОШ "Петар Бакула", Мостар;
Амар Каравдић, (2010.), ОШ "Сафвет-бег Башагић" , Бреза;
Мартина Иванић, (2010.), ОШ "Брестовско", Дуго Поље, Брестовско;
Марија Џанкић, (2011.), ОШ "Иван Мажуранић", Грачац и
Бјанка Звиздало (2012.), ЈУ ОШ "Јован Јовановић Змај", Србац

Завршна церемонија проглашења побјеника и свечана додјела награда за 53. Међународно такмичење у писању писама, ће бити организована у Бањалуци почетком октобра 2024. године. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.