latinica  ћирилица
26/04/2024 |  15:30 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

Бањалука поклонила ваучере за бесплатне матуре за више од 2.300 ученика (ВИДЕО)

Више од 2.300 ученика завршних разреда бањалучких средњих школа, као поклон од града, добили су ваучере за бесплатне матуре. Ријеч је о појединачним ваучерима вриједности 80 КМ. Матуранти кажу да им овај вид подршке много значи, јер представља растерећење за кућни буџет.
Поклон ваучери за матуранте - Фото: РТРС
Поклон ваучери за матурантеФото: РТРС

Бањалучки матуранти су на прекретници. Избором пута којим ће даље ићи, да ли је то студирање или посао, одређују своју будућност.

Кажу да ће средњу школу памтити по лијепим успоменама и пријатељствима за цијели живот, а матурско вече биће круна једног значајног поглавља у њиховом животу.

Из града Бањалука поручују да је важно подржати матуранте и њихове родититеље, јер припрема и прослава матурске вечери представља озбиљан удар на кућни буџет.

Управо зато, из градског буџета за ову намјену издвијено је 190.000 КМ.

- Ове године ријеч је о преко 2.300 матураната, који добијају износ од 80 КМ. Издвајамо занчајна средства да обезбиједимо наше матуранте - рекла је Мирна Савић Бањац, савјетник градоначелника за културу и социјалну политику Града Бањалука.

Наши матуранти су будућност Бањалуке, зато је важно да добију подршку, како би наставили да се школују, живе и раде у највећем граду Српске.