latinica  ћирилица
27/04/2024 |  11:02 | Аутор: РТРС

Премијер лига БиХ: Слога дочекује Звијезду 09, Борац сутра гостује Широком

У фудбалској Премијер лиги БиХ овог викенда биће одигране утакмице 29. кола. Добојска Слога данас дочекује Звијезду 09, док Борац сутра гостује Широком бријегу.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

Фудбалери Слоге су у серији лоших резултата ,а на посљедњих шест утакмица Добојлије нису постигле гол.

У овом колу црни низ би могли да прекину у дуелу са посљедњепласираном Звијездом 09.

Тренер Владо Јагодић каже да је фрустрирајуће што његова екипа не може да постигне гол те да дуел са фењерашем може да буде мач са двије оштрице.

- Још један пораз у низу против Вележа нам је много усложио ствари. Можда је ружан израз, али постаје фрустрирајуће што нисмо дуго гола дали. Сутрашња утакмица може бити и најтежа за нас узимајући у обзир да смо у једној неочекиваној серији без резултата. Није то лоша игра, није незалагање, него недостаје реализација. И оно мало шанси што направимо не искористимо - рекао је Јагодић.

Сусрет између Слоге и Звијезде 09 биће одигран данас од 13.30 часова.

Наредна станица на Борчевом путу ка шампионској титули је Широки Бријег.

Бањалучани четири кола прије краја имају пет бодова предности над Зрињским, а сада их очекује противник којег су побиједили седам пута узастопно, рачунајући и двомеч у купу овог мјесеца.

- Што се тиче Широког, ове полусезоне смо у Купу играли двије утакмице, у непуних мјесец дана ово је трећи дуел и знамо све једни о другима. Знамо да имају квалитет, то су показали и кроз ове двије утакмице у Купу, тако да нас сигурно чека једна тешка утакмица, како ова, тако и све остале до краја. Међутим, јасно је шта морамо да урадимо до краја, знамо свој циљ, тако да ћемо се у овој утакмици тако и поставити - рекао је тренер Борца Винко Мариновић.

Утакмица између Широког бријега и Борца у недјељу почиње у 13 часова.

Данас је на програму и дуел ГОШК-Жељезничар.