latinica  ћирилица
29/04/2024 |  08:12 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

Ћосић: Процес против Додик и Лукића бесмислен - Српска ће искристалисати своју позицију (ВИДЕО)

За данас је у Суду БиХ заказан наставак рочишта у предмету против предсједника Републике Српске и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске, због наводног непоштовања одлука Кристијана Шмита. Најављено је окупљање великог броја грађана из Српске и Срба из Федерације, како би пружили масовну подршку предсједнику Републике пред Судом БиХ.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је у нашем Јутарњем програму да је очигледно да креатори свих криза у БиХ настоје да умање надлежности Српске.

- Они иду даље и хоће да процес иде даље. Али овај процес је лакрдија. Ово више личи на неки шоу. Жао ми је што ово све трпе људи - навео је Ћосић.

Истакао је да се константно креирају кризе у БиХ од краја ратних сукоба.

- Цијели судски процес је бесмилсен. И Додик и Лукић су поштовали Устав и законе. Овај процес представља и обесмишљавање правног система - навео је Ћосић.

Каже да циљ је сломе Српску и зато стварају кризе.

- Овај процес је један од најјачих удара на Српску. Али Српска функционише и Српска је здравији дио ткива који се се зове БиХ. Мислим да ћемо ускоро искристалисати своју позицију. Српска ће издржати све притиске - закључио је Ћосић.