latinica  ћирилица
29/04/2024 |  16:16 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Пуцар: Тужилаштво урадило оно што смо ми рекли у уводним излагањима - они немају ништа (ВИДЕО)

Данас смо имали прилику да видимо да је Тужилаштво урадило оно што смо ми рекли у уводним излагањима, да они немају ништа, рекао је адвокат Миљкан Пуцар.
Миљкан Пуцар - Фото: РТРС
Миљкан ПуцарФото: РТРС

- Они су предлагали неколико пута једне те исте доказе, које је доставио Службени гласник, те Сипа.. Када немате ништа у рукама онда правите један велики списак да би збунили судију. Мислим да је данас судија демантовала у једној ствари. А то је да ће пресуђивати о сваком доказу везано за аутентичност.  За нас је врло битно да је одбила као доказ један актв који Тужилаштво зове као Анекд 10 Дејтонског споразума - истакао је Пуцар.

Ми смо, каже Пуцар, добили документ, али то није тај документ.

Подсјећамо, Суд БиХ и одбрана на данашњем суђењу нису прихватили Анекс 10 Дејтонског мировног споразума јер је ријеч о "документу" који је Тужилаштво БиХ скинуло са интернет странице УН и превело на "босански језик".

Овај документ, који је изнесен на данас завршеном рочишту, није био ни потписан нити на енглеском језику на шта је приговорила и судија Сена Узуновић. Она је од Тужилаштва затражила да достави документ Анекс 10 Дејтонског споразума на енглеском језику и са адекватним преводом.