latinica  ћирилица
01/05/2024 |  13:37 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Ђурић: Наставићемо да износимо истину, то изгледа смета Конаковићу

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да ће Србија, не вријеђајући никога, наставити да јавно износи истину која очигледно смета министру спољних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Оно што Вама заправо смета је што се неко усудио да јавно изнесе истину. То ћемо наставити да чинимо и у наредном периоду, не вређајући никог - поручио је Ђурић Конаковићу који га је на друштвеној мрежи "Икс" оптужио да је лагао током синоћњег обраћања на сједници Савета безбједности УН.

Ђурић је оцијенио да ријечник који користи Конаковић не само да није примјерен дипломатији, већ се не користи ни на улици.

Представник Србије у УН Марко Ђурић је у ноћашњем обраћању Савјету безбједности УН рекао да је чињеница да је нацрт резолуције о Сребреници изнесен без консензуса унутар БиХ, те ауторима спорног документа сугерисао да размисле о његовом повлачењу.

- Као што је то рекла и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, нацрт представља кршење уставног поретка, због чега је умјесто до помирења довео до ванредне сједнице Савјета безбједности УН и то би требало бити довољно да се повуче предложени текст - истакао је Ђурић.