latinica  ћирилица
04/05/2024 |  14:31 | Аутор: СРНА

Шеховац: Рамо би први побјегао у Турску у случају рата

Федерални министар унутрашњих послова Исак Рамо први би побјегао у Турску у случају рата, изјавио је Срни координатор борачких организација Сарајевско-романијске регије Горан Шеховац.
Горан Шеховац - Фото: РТРС
Горан ШеховацФото: РТРС

Шеховац је оцијенио да је Рамина изјава да би му било драго да погине за БиХ и постане "шехид" прикупљање јефтиних политичких поена.

- Република Српска ће бити вјечна, међународно призната и не може је нико укинути. Осуђујем ратно-хушкачу политику која долази од сва три народа у БиХ, па тако и Рамину - рекао је Шеховац.

Према његовим ријечима, да је БиХ правна држава, такви људи као Рамо, били би притворени, осуђени за међунационално хушкање и у затвору.

Као човјек који је учесник протеклог рата, Шеховац је истакао да не би волио да више ико погине у БиХ, јер је рат био једна од најружнијих ствари која се десила на овом подручју, у ком су изгинула сва три народа за ко зна чије интересе.

- Што се мене тиче, Рамо може одмах бити шехид, а народ БиХ неће гинути за туђе економске идеале - рекао је Шеховац, који је и предсједник Скупштине Општинске борачке организације "Илиџански борац".

Он је нагласио да БиХ треба да опстане, заједно са Републиком Српском, да се у њој мирно живи, те додао да политичари морају да воде рачуна о својим изјавама.

Шеховац је поручио Рами да у БиХ нико неће гинути, те га подсјетио да омладина одлази из земље, јер виде, како је истакао, да је у њој нездрава ситуација када је ријеч о безбједности, образовању, економији.

Министар унутрашњи послова Федерације БиХ /ФБиХ/ Исак Рамо рекао је да би му било драго да погине за БиХ јер би у том случају био "шехид".

- Било би ми драго да погинем за ову државу, ја то не кријем. Ја кад погинем за ову државу ја сам шехид - испричао је Рамо у подкасту за Ослобођење.