latinica  ћирилица
05/05/2024 |  11:42 ⇒ 14:14 | Аутор: sputniknews.com

Путин честитао Васкрс православним хришћанима

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је Васкрс Русима и православним хришћанима и истакао стваралачки и плодоносни рад Руске православне цркве и других хришћанских цркава.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT)

- Важно је истаћи стваралачки, плодоносни рад Руске православне цркве и других хришћанских вјероисповести, усмјерених на очување нашег богатог историјског, културног, духовног наслијеђа, јачања институције породице, васпитања омладине, успостављања у друштву таквих трајних вриједности и моралних смјерница као што су брига за ближње, милосрђе и саосјећање. Духовни пастири су увијек били уз народ. И данас, суочени са озбиљним изазовима, хришћанске вјерске организације пружају дјелотворну, несебичну помоћ онима којима је потребна подршка и пажња - наводи се у поруци руског предсједника.

Путин је напоменуо да прослава Васкрса у Русији има богату духовну традицију која уједињује милионе људи, преноси се са генерације на генерацију и инспирише добра дјела и тежње.

Путин је заједно са градоначелником Москве Сергејем Собјањином присуствовао ноћној васкршњој служби у храму Христа Спаситеља у Москви. Службу је служио патријарх московски и цијеле Русије Кирил.