latinica  ћирилица
06/05/2024 |  10:17 | Аутор: Б92

Норис: Било је вријеме за прву побједу

Возач Мекларена Ландо Норис рекао је да је срећан због прве побједе у каријери у Формули 1 и да је поносан на своју екипу.
Ландо Норис (ФОТО:  EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
Ландо Норис (ФОТО: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

 

Норис је у Мајамију остварио први тријумф у каријери у Формули 1, испред троструког узастопног свјетског шампиона Макса Ферстапена из Ред Була.

Он је 114. различити побједник у Формули 1.

- Било је и вријеме за побједу. Каква трка. Дуго се ово спремало. Успио сам да урадим то. Толико сам срећан због екипе. Коначно сам успио да јој донесем побједу. Дуг дан, тешка трка. Коначно сам на врху, одушевљен сам - рекао је Норис послије трке.

- Читав викенд је био добар. Имао сам малих проблема, али сам у петак знао да имам добар темпо. Понегдје је било пар грешака. Данас смо успјели све да склопимо. Имали смо савршену стратегију и то се исплатило - појаснио је он. 

- Многи су сумњали у мене. Правио сам много грешака у посљедњих пет година моје кратке каријере, али данас се све поклопило. Ово је за екипу. Остао сам у Мекларену пошто сам вјеровао у екипу. Данас смо то доказали - навео је Норис.

Другопласирани Ферстапен рекао је да је Норис заслужио побједу.

- Некад побиједиш, некад изгубиш. На то смо навикли, зар не? Данас је било помало незгодно. На средње тврдим гумама није било фантастично. Имали смо предност, али не колико би требало и када сам отишао у бокс и чуо резултате које Мекларен постиже, помислио сам да је то прилично брзо. Када су прешли на тврде гуме имали су више темпа, а посебно Ландо, летио је. Било је невјероватно тешко, али ако је лош дан друго мјесто, прихватам то - каже он.

- Срећан сам због Ланда. Његова побједа се дуго спремала и неће бити посљедња, данас ју је дефинитивно заслужио. Дошли су са унапређеним болидом. Ово није био наш најјачи викенд у погледу темпа, али анализираћемо све и покушаћемо да изађемо јачи из овога - додао је водећи у генералном пласману.

Треће место заузео је возач Ферарија Шарл Леклер.

Наредна трка у шампионату вози се 19. маја у Имоли, за Велику награду Емилије Ромање.