latinica  ћирилица
07/05/2024 |  20:00 | Аутор: sputniknews.com

Петковић остаје на челу Канцеларије за Косово и Метохију

Влада Србије одлучила је на данашњој сједници да ће досадашњи директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић наставити да обавља ту дужност и у мандату нове Владе.
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Петар Петковић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

У саопштењу објављеном на сајту Владе Србије наводи се да је Влада усвојила Рјешење о постављењу Петра Петковића за вршиоца дужности директора Канцеларије за Косово и Метохију.

- Влада Републике Србије усвојила је на данашњој сједници више докумената - меморандума о разумијевању о сарадњи и протокола између Србије и Народне Републике Кине из различитих области. Потписана документа односе се на области инфрастуктуре, пољопривреде, информисања и телекомуникација и туризма - наводи се у саопштењу.

Чланови владе усвојили су и рјешења о додјели новчаних награда за спортске резултате, за освојене златне, сребрне и бронзане медаље на Првенству Европе у боксу за сениорке и сениоре одржаном у Београду од 18. до 28. априла 2024. године, у износу од 20.000 евра за златну медаљу, 15.000 за сребрну медаљу и 10.000 евра за бронзану медаљу у динарској противвриједности, пренио је Танјуг.