latinica  ћирилица
08/05/2024 |  14:43 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Вулин: Реакција "Гардијана" потврда о историјском сусрету Сија и Вучића

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин изјавио је да негативно писање британског "Гардијана" поводом посјете предсједника Кине Си Ђинпинга Србији, представља потврду да ће сусрет кинеског лидера и предсједника Србије Александра Вучића бити вриједан историјског памћења.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Када "Гардијан" покушава да скрене пажњу са резултата посјете предсједника Си Ђинпинга Србији окривљујући кинеске службе за безбједносне пропусте своје земље, онда имамо потврду да ће сусрет предсједника Вучића и предсједника Си Ђинпинга Србији бити вриједан памћења историје - навео је Вулин у писаној изјави.

Он истиче да су "лицемјери из Велике Британије који шпијунирају и савезнике и непријатеље", опет заборавили да подсјете да се Си сусрео и са француским предсједником Емануелом Макроном, иако не тако срдачно као са Вучићем.

- Да се Велика Британија осјећа моћном као када је против Кине водила опијумске ратове, покушала би од Кине нешто да научи, овако може да почне да учи и од Србије. За почетак, како се бори за слободу, а онда како се стичу и чувају пријатељи - поручио је Вулин.

Британски "Гардијан" објавио је данас како је, док Београд дочекује предсједника Сија уз највеће почасти, остатак Европе наводно под "кинеским шпијунским нападом".