latinica  ћирилица
09/05/2024 |  16:06 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

ДНП: Доведена у питање подршка Спајићевој Влади

Подршка приједлогу резолуције о Сребреници довела је у питање даљу подршку Демократске народне партије Влади Црне Горе чији је предсједник Милојко Спајић, саопштено је из ДНП-а, чланице Коалиције "За будућност Црне Горе".
ДНП Црне Горе - Фото: Facebook
ДНП Црне ГореФото: Facebook

ДНП сматра да је данашња изјава премијера Милојка Спајића да ће Влада Црне Горе гласати за резолуцији о Сребреници, нанијети непоправљиву штету српском и црногорском народу у Црној Гори, уводећи је у друштвено-политичку нестабилност и додатну поларизацију.

- Нажалост, овим чином Влада Милојка Спајића је озбиљно пореметила односе и са нама најближом Србијом и Републиком Српском, сврставајући се у подржаваоце тезе и злокобног наума о жигосању српског народа као геноцидног - наведено је у саопштењу.

Из ДНП-а су констатовали да је оваквим ставом Спајића грубо нарушен коалициони споразум којим је, како је истакнуто, јасно прецизирано да нова извршна власт неће потенцирати и отварати теме које ће правити подјеле по националним, вјерским и идеолошким шавовима.

У саопштењу се додаје да то даље подразумијева да је у питање доведена и подршка ове странке евентуалној реконструкцији Владе у јуну.

- ДНП-у није прихватљиво да тргује ни са срамним етикитирањем српског народа, али ни са жртвама Сребренице, како би заузврат добио министарске позиције у Влади. Коначну одлуку о даљој подршци Влади Милојка Спајића донијеће Предсједништво и Главни одбор у догледном периоду - закључили су из те странке.

Влада Црне Горе подржаће резолуцију о Сребреници, рекао је данас премијер Милојко Спајић.