latinica  ћирилица
21/05/2024 |  12:39 | Аутор: СРНА

Додик: Након резолуције народ Српске ће јасно видјети у чијем грму чучи опозиција

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су ПДП, СДС и остале опозиционе странке изабрале пут издаје српских интереса и све што они раде и говоре је издаја сваког Србина у Републици Српској, поновни пуцањ у српске жртве и највећа срамота за све Србе.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- У овим осудним тренуцима када сви заједно требамо стати на браник отаџбине и рећи да нећемо допустити да се примјењује одлука неког тамо нелегитимног странаца, њемачког држављанина, рехабилитатора фашизма, они су изабрали баш да стању уз њега и тиме потврдили да је истина све што смо до сада говорили - да су направили договор како би као нелегитимни Срби нелегитимног Кристијана Шмита дошли на власт преварама, јер знају да их народ у Српској неће већ деценијама управо зато јер су сарадници странаца и западних амбасада - истакао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише понашање опозције у времену када је јединство свих политичких партија неопходно ради очувања Републике Српске, предсједник Српске је одговорио да су њихове активности у супротности са свим оним што српски народ, Република Српска и њени представници, који су легитимно изабрани на демократским изборима, жели и хоће, а то је очување Републике која је једини гарант опстанка Срба на овим просторима.

Опозиција у Српској, додао је он, подрива и угрожава статус српског народа и интегритет свих Срба, јер својим понашањем и подаништвом странцима, само да би се лажима и преварама дочепали власти, представљају директну пријетњу опстанку Републике Српске у капацитету који има.

- Срби који ћуте и послушно климају главом на оно што запад покушава да уради са резолуцијом о Сребреници нису Срби. Све ово што гледамо од Шмитовог наметања свега и свачега, покушаја отимања имовине, резолуције, здружене активности Нијемаца, Британаца и Американца, све има исти циљ - да обесмиле Дејтон и пониште Републику Српску - указао је предсједник Српске.

Он је нагласио да опозиција на то ћути и ћутаће, јер то једино знају и могу, с обзиром на то да су плаћеници и издајници који не бирају средства да би дошли до свог циља, жртвујући и Републику Српску и српски народ.

- Упркос срамним хтијењима и жељама опозиције, предузећемо све мјере да би обезбиједили да се заштите српски национални интереси, и то захваљујући стабилној и функционалној власти коју Репбулика Српска има. Послије резолуције ништа неће и не може бити исто. Тада ће и народ Српске јасно да види у чијем грму чучи опозиција - истакао је Додик.