X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Људовање
са Веселином Гаталом
Људовање
23:20
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД

О ЕМИСИЈИ
Људовање

Нова сезона серијала „Људовање“ и у овом циклусу ће показати да не постоје ни „обични“ ни „мали“ људи. Серијал посебан по својој једноставности и непосредности имаће, и даље, за госте људе који ће, у опуштеној, готово кућној атмосфери, на необично једноставан начин изнијети пред нас своја размишлјања и ставове. Без страха од политике, али и без одмака од свакодневнице, гости ће, као и до сада, имати прилику да говоре о њима важним темама, о ситуцијама у којима се често ћути и стварима о којима се ставови износе углавном код куће и у умјетничким, блогерским, новинарским и другим „фаховским“ круговима. Као и до сада, о политичким, културним, спортским, новинарским и другим темама говориће разни профили људи: лаици и доктори наука, нутриционисти и конзументи, креатори политика и њихови бирачи, без подјеле људи на оне који треба да говоре и оне који морају ћутати. „Људовање“ ће, и даље, остати емисија у којој човјек не мора бити у праву да би рекао шта мисли, све док његова слобода изражавања не задире у слободе других. „Људовање“ је емисија јавног РТРС сервиса, који по дефиницији, опредјељењу и програмским начелима настоји понудити својим гледаоцима разне ставове и, ако је могуће, дијаметрално супротна гледања на ближу околину и свијет, људске односе и политику. Функција нашег и Вашег јавног РТВ сервиса се и огледа у настојању да служи својим гледаоцима, дјелује поучно, васпитно, образовно, али да у исто вријеме понуди широк спектар промишљања и прилику да сви преиспитамо своје ставове и увјерења, суочавајући их са ставовима других и друкчијих, оних који не мисле ни слично, а камо ли исто што и ми. На тај начин можемо изградити свој став или га надоградити, можда уз јаке аргументе и промијенити, у садејству и надопуњавајући их ставовима и мишљењима других, не проглашавајући их унапријед неважним и нерелевантним.
Уредник и водитељ Веселин Гатало, уређивачка и сниматељска екипа серијала „Људовање“, редакција РТРС-а  унапријед се радује дружењу са Вама, без обзира на то да ли ћете бити наши гости или гледаоци. 

Редакција: Информативни програм

23:25 | петак, 22. Јуни
Са Веселином Гаталом
„Радије сам ризиковао затвор због оштећења градске имовине него због могућности да сијалице пуне воде и нагрижене инсталације у позоришту узрокују повреду, или не дај Боже смрт неког дјетета“, тако каже Предраг Бјелошевић, директор Дјечијег позоришта РС и предсједник Друштва књижевника Републике Спске, наш и ваш овонедјељни гост. Дјечије позориште, сада поптпуно опремљено и у одличном стању, тих раних деведесетих је било мјесто влаге и промаје, никако установа у којој се могло радити и правити представе. Сад има више врхунски уређених сала, паркинг, изложбене и занатске просторе, чак и јединствен музеј луткарства. Дјечије позориште Републике Српске је од тада израсло у установу препознатљиву и уважавану од Кине до Канаде, па све до Русије и Европе. Предраг Бјелошевић ће нам причати и о књижевној сцени у Српској, о узурпацији јавне и књижевне сцене територије БиХ, присвајању имена и имовине од друштва из Федерације, о фалсификатима и злоупотребама. Све то и још понешто у овонедјељном Људовању.