latinica  ћирилица
22/07/2014 |  08:12 | Аутор: Vijesti

ЦГ: Космајац приведен на "информативни разговор"

Београђанин Драгослав Космајац (61) приведен је синоћ на информативни разговор у которску полицију, сазнају "Вијести" у Управи полиције. Космајцу ће службеници МУП-а, према истим информацијама, уручити рјешење о отказу боравка и забранити улазак у Црну Гору.
Драгослав Космајац - Фото: РТРС
Драгослав КосмајацФото: РТРС

“Он је на информативном разговору, а очекује се да по нашој наредби напусти Црну Гору“, речено је синоћ касно у УП.

Космајац, којег је српски премијер означио главним регионалним нарко-босом, јуче је ушао легално у Црну Гору, али су у полицији одлучили да га позову у ОБ Котор и саслушају у својству грађанина.

Он је на разговор приведен као безбједносно интересантна особа.

Извори "Вијести" саопштили су да је Космајац након доласка на Црногорско приморје намјеравао да оде у своју луксузну кућу у мјесту Стрп између Рисна и Мориња, гдје је два дана боравио и средином јуна.

"За њим није расписана међународна потјерница. Нису је расписали Интерпол Србије ни било које друге државе. Због тога није ни било основа за његово хапшење", потврдио је извор "Вијести".

Српски премијер је за Космајца казао и да је "бог и батина" и да је сарађивао са многима у полицијама и службама региона.

Он jе у "бијелој књизи" МУП-а Србије из 2001. помињан као један од најзначајнијих трговаца дрогама, а српски медији наводе да је повезан са међународним кријумчарима наркотика и у Јужној Америци...