latinica  ћирилица
22/07/2014 |  09:18 | Аутор: РТРС

"Први март" у походу на гласаче путем поште

Коалиција "Први март“ поздравила је посљедње извјештаје Централне изборне комисије БиХ о 17.000 нових гласача који су се пријавили за гласање путем поште.

"Међутим, желимо да нагласимо да до краја регистрације имамо још седам дана, те да морамо урадити максимум како би овај број још  порастао", наводи се у саопштењу.

Организација " Први март"  захвалила се Исламској заједници, као и бројним организацијама  широм Европе и Сјеверне Америке, у којима су дјеловали активно на регистрацији, као и цијелој бх. дијаспори широм свијета која је одговорила на иницијативу за заустављање опадања броја гласача из иностранства.

"Пред нама је сада посао надзирања и обезбјеђивања достављања гласачких листића свим регистрованим грађанима , а затим и достављања  ЦИК-у у вријеме избора. Посао са гласањем путем поште није завршен до 12. октобра и пред нама је да сада обезбиједимо – оно што објективно можемо очекивати, а то је постићи раст од 100 посто важећих гласачких листића из иностранства за подручје РС у односу на 2010. годину. Да напоменемо да је тада за подручје ентитета РС поштом гласало 12.549 лица", поручују из "Првог марта".