latinica  ћирилица
22/07/2014 |  10:10 | Аутор: Б92

БИА сумњичи Родољуба Миловића?

Бивши начелник УКП Родољуб Миловић осумњичен је за злоупотребу службеног положаја и неовлашћено прикупљање података, сазнаје је Б92 у БИА.



Пријаву против њега поднио је бивши замјеник директора БИА Драган Марковић Маркони, а Миловић се сумњичи да је ангажовао лице са криминалним досијеом да прати државне функционере.

Лист наводи да је пријава поднесена због сумње да је Миловић ангажовао Милутина Марковића Путу, човека повезаног са Драгославом Космајцем, да прати тадашњег замјеника директора БИА Драгана Марковића Марконија током једне његове посјете Бечу.

"Политика" пише да се случај десио крајем 2010. године, као и да је размјена података обављена у једном београдском ресторану мјесец дана каснија, а наводно је том састанку присуствовао и сам Космајац, кога је премијер Александар Вучић недавно оптужио да је "највећи нарко-бос у Србији".

Миловић је смијењен са мјеста шефа УКП прошлог мјесеца, заједно са још четири шефа полицијских управа, а на истој конференцији за новинаре на којој је то саопштено, Вучић је први пут јавно говорио о Космајцу.

Драган Марковић Маркони разријешен је са места замјеника шефа БИА по свом захтјеву, након што се нашао у средишту пажње због саслушања у "случају Перуача". Како наводи "Политика", он је сада на позицији савјетника директора БИА.