latinica  ћирилица
22/07/2014 |  11:21 | Аутор: Vijesti

ЦГ: Космајац у тужилаштву, терети се за фалсификовање исправа

Београђанин Драгослав Космајац, кога је премијер Србије Александар Вучић означио као главног српског нарко- боса, налази се на саслушању у Основном државном тужилаштву у Котору, гдје је приведен због сумње да је фалсификовао исправе, преносе "Вијести".
Драгослав Космајац - Фото: РТРС
Драгослав КосмајацФото: РТРС

Космајац (61) је синоћ приведен на информативни разговор у которску полицију као "безбједносно интересантна особа", а првобитне информације из полиције су указивале да ће му припадници МУП-а, највјероватније, уручити рјешење о отказу боравка и забранити улазак у Црну Гору.
 Космајац је јуче ушао легално у Црну Гору, али су у полицији одлучили да га позову и саслушају у својству грађанина за чије се име везују бројне приче и контроверзе, које су почеле након што га је Вучић означио као главног српског нарко- боса.
 Његов син Лазар пуштен је из затвора у Спужу почетком јула, након што је ухапшен, јер је побјегао саобраћајној полицији, а када је напустио затвор обећао је да ће напустити Црну Гору.
 Космајац се у Бијелој књизи МУП-а Србије из 2001. помиње као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.
 Српски медији објавли су да су његово име помињали и свједоци сарадници и оптужени у поступцима против Земунског клана, именујући га као особу од које су припадници тог криминалног клана набављали дрогу.
 Наводно је повезан са међународним кријумчарима наркотика и у Јужној Америци и има уходани канал за кријумчарење кокаина из Турске, Бугарске и Македоније, преко Црне Горе и Србије, за земље западне Европе.
 Близак је, наводно, и са оптуженим нарко-босом из Пљеваља, Дарком Шарићем.
 Упркос подацима које о њему има полиција, пишу "Вијести", никада није био ухапшен јер, наводно, полиција против њега никад није имала довољно доказа.